Liberty?

Publicerat i: Allmänt
Idag blir det blogginlägg efter 11 månaders uppehåll, för nu måste jag diarieföra mitt livs bästa ridlektion, i veckan som gick!
 
Jag har ju sedan vi kom hem från Sverigeresan i början på juli, gått hos en ny ridinstruktör; Davalee. Fast bara varannan till var tredje vecka eftersom det är en liten bit att dra iväg till Potlatch. Davalee och hennes businesspartner Marcia satsar på Cowboy dressage; en relativt ny gren, där dom är framstående inom dom högre nivåerna. ICKE att förväxla med western dressage. CD är (tror jag) en reaktion på galenskaperna inom quarterhorse cirklarna, där hästarn skall gå så långsamt som möjligt och med nosen i backen. Så till vida att man inte knappt kan känna igen gångarterna. Så därav CD där man premierar en lätt kontakt med hästens mun och fria gångarter. Som sidospår så ingår dessutom markarbete. Och det är där jag verkligen fått en lätt religiös uppenbarelse.
 
För tre veckor sedan hade jag en ridlektion (två timmar!) fokuserad på markarbetet, efter att Annie och jag deltagit i Bad Betty där markarbetet är en av de tre grenarna, och därmed fått blodad tand. Och sen dess har vi övat hemmavid på vår ridbana varje gång innan ridning. Och jag tyckte nog själv att det haft en otrolig inverkan på i princip allt! Inte bara markarbetet utan ridningen var bättre också! Bakdelsvändningarna, ryggningarna och i princip allt annat också.
 
Och när vi nu kom tillbaka till "the scene of the crime" ute hos MM connection så höll Davalee med. Markarbetet gick typ 1000 gånger bättre. Annie fokuserar bättre på mig och struntar i andra distraktioner. Och under sadel var Annie inte bara lydigare utan bättre i balans och rytm. För första gången sedan jag börjat ute hos MM connections så fick vi visa vad vi kunde i galoppen också. Hittills har vi bara jobbat på böjning och lydnad i trav. Men nu fick vi beröm för våra galppfattningar (!) och med lite säteskorr ( sitta mer upprätt) så kändes galoppen riktigt bra! Och snacka om lycka när korrigeringarna handlade om att få ihop formen bättre och att be om mer mjukhet på bettet, snarare om grundläggande lydnad! 
 
Och strax innan vi lastade för hemfärd så snackade vi om att Annie och jag borde satsa på liberty. Det är ju markarbete utan grimma. Finns hittills ingen som tävlat med en mula, utan bara hästar. Och Davalee tyckte vi skulle satsa på att tävla Annie som världens första mula i liberty! Och om markarbetet gör såna här under för vad som händer under sadel så är jag helt med på noterna. Nu får vi se vart den här riktningen leder oss!
 
Stay tuned!
Eftersom jag inte fick foton på själva ridlektionen så fick jag försöka få en selfie när vi kom hem för att föreviga denna lyckliga dag. Svårt att få in ett mulhuvud (speciellt Annies jättehuvud) i en selfie...
Såhär gick det i alla fall liiiiite bättre. Lycklig Boel och Annie som undrar vad som egentligen händer?
 
 
 
Visa fler inlägg